Renascentia coaching met paarden
Terug naar jezelf met oog op de toekomst

Onze expertise en mogelijkheden

Coaching met paarden gaat over persoonlijke ontwikkeling.
Bij ons kun je terecht met uiteenlopende vraagstukken, individueel of in teamverband.

Coachen met paarden is een van de meest directe manieren van ervaringsgericht coachen en leidt in korte tijd naar de essentie van je vraag. Coachen met paarden zetten wij met name in bij leiderschapsontwikkeling, het coachen van young professionals en bij persoonlijke coaching. 

Naast een traject waar we verschillende sessie hebben met meestal tussenpozen van 4 tot 6 weken is er ook een mogelijkheid om een intensiever traject aan te gaan waarbij je in 2 dagen meerdere coachingsessies hebt. Hierbij is verblijf mogelijk in ons tinyhouse wat gebouwd is in de paardenstal. Je hebt dan de beschikking over een eigen huisje in de stallen van de paarden en dus je eigen rust en ruimte. Zo bieden we je mogelijkheid om kort en intensief bij ons te zijn en even helemaal weg te zijn uit de dagelijkse routine.

Persoonlijke coaching met paarden

Individuele coaching met paarden is gericht op jouw persoonlijke groei. Denk aan onderwerpen als: meer rust en in balans, leiderschap, keuzes maken, bewust worden van je talenten en valkuilen, eigenwaarde, grenzen stellen, communiceren, of persoonlijke (loopbaan) ontwikkeling op langere termijn. Wie ben ik en waar wil ik naar toe.

Young professional coaching

Je wordt veelal als high potential geworven en hebt de drive om een goede start te maken met je carrière. Je komt ineens van alles tegen in je werk en bij jezelf. Om bij jezelf te blijven, je te ontwikkelen en in je kracht te blijven bieden wij verschillende coachingstrajecten.  Niet gericht op werkinhoud, maar hoe blijf je bij jezelf en voeg je waarde toe aan de organisatie waarvoor je werkt. Hoe zorg je dat je dat wat je tegenkomt vanuit je eigen waarom kunt en durft te blijven benaderen. Hoe blijf je dicht bij jezelf en geef je van daaruit het beste van jezelf.

Leiderschapscoaching

Alle moderne stijlen van leiderschap hebben zelfkennis als basis. Wat onze sterke en zwakke kanten zijn weten we meestal wel. Weten hoe we overkomen bij anderen is al niet voor iedereen bekend. En waarom we sommige dingen graag doen en andere juist niet, daar zijn we nog minder van bewust.

Leiderschap en volgerschap is een natuurlijk gegeven voor een paard. Paarden leven in een kudde en zijn afhankelijk van de samenstelling van de kudde. Ook jouw non-verbale communicatie signalen worden opgepikt en zorgen voor een reactie bij het paard. 

De zelfkennis die je opdoet geeft inzicht in je handelen, inzicht als leider waar je goed in bent en voor welke zaken je beter anderen kunt inschakelen. Zo haal je het beste uit jezelf naar boven en geef je je leiderschap optimaal zin.

 Coaching samen met je eigen paard
Extra bijzonder kan het zijn om persoonlijke coaching te doen met je eigen paard. Ook hier gaan we aan de slag met jouw vraag, maar dan op jouw eigen locatie en met jouw eigen paard. Dit kan zijn in een rijbak of wei die je tot je beschikking hebt. Belangrijk is wel dat je privacy creëert tijdens de sessie want dat is fijn voor jezelf. Het welzijn van je paard staat voorop. Dus de sessie kan alleen doorgaan met een paard dat fit is. Tijdens de sessie leer je ook op een andere manier naar je paard kijken en kunnen jullie meer diepgang in jullie band creëren.

Ook is het mogelijk op 1 dag meerdere stalgenoten een coachingsessie te laten ervaren.

Teamcoaching met paarden

Dit is bij uitstek geschikt voor het verbeteren van de samenwerking binnen je team of het krijgen van inzicht in patronen van je team. Door met paarden te coachen krijg je op een snelle, heldere en leuke manier inzicht in patronen, eigen gedrag, gedachten en gevoel.  Je komt op een effectieve manier tot de kern en, doordat je het met het team samen doet, leer je van elkaar en ontstaat er begrip.

Voor alle vormen van coaching geldt dat we graag met je in gesprek gaan over een voor jou passende aanpak. Klik: contact 

 


 
E-mailen
Bellen